There is a good interactive space in Examcollection. You can chat along with other examinees. Learn from each other and also make progress together. The candidates who have handed the Cisco 400-101 exam will pass on their own wisdom to you. Make full use of their Cisco examination notes. They may be an invaluable asset for the Cisco Cisco exam preparation. You will find probably the most advanced, proper and guaranteed Cisco 400-101 exam questions and also answers. You will end up being ready for your Cisco 400-101 exam questions on the examination day. Learn more 400-101 knowledge and lay a solid foundation for advancements throughout Cisco Cisco 400-101 career.

2017 Mar 400-101 exam price

Q111. Which three statements are true about VSS? (Choose three.) 

A. VSS separates the control planes of the active and the standby chassis. 

B. Configuration changes can be made on both active and standby chassis. 

C. When the VSS active chassis recovers after a failure, it initiates a switchover and takes on the active role again. 

D. VSS unifies the control planes of the active and the standby chassis. 

E. HSRP configuration is not required to run VSS. 

F. The VSS standby chassis monitors the VSS active chassis using the VSL. 

Answer: D,E,F 

Explanation: 

VSS operates on a unified control plane with a distributed forwarding architecture in which the active supervisor (or switch) is responsible for actively participating with the rest of the network and for managing and maintaining control plane information. VSS actually removes the need for a next-hop redundancy protocol like HSRP or VRRP. These first-hop redundancy protocols are usually heavily tied to a fast-converging routing protocol like EIGRP, and still require that each device maintain its own control plane. The standby chassis monitors the active chassis using the VSL. If it detects failure, the standby chassis initiates a switchover and takes on the active role. When the failed chassis recovers, it takes on the standby role. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst6500/ios/15-1SY/config_guide/sup2T/15_1_sy_swcg_2T/virtual_switching_systems.pdf 


Q112. What is the ip dhcp snooping information option command used for? 

A. It displays information about the DHCP snooping table. 

B. It sends a syslog and an SNMP trap for a DHCP snooping violation. 

C. It enables the DHCP snooping host tracking feature. 

D. It enables DHCP option 82 data insertion. 

Answer:

Explanation: 

To enable DHCP option-82 data insertion, perform this task: 

Command 

Purpose 

Step 1 

Router(config)# ip dhcp snooping information option 

Enables DHCP option-82 data insertion. 

Step 2 

Router(config)# ip dhcp snooping information option replace 

Or: 

Router(config-if)# ip dhcp snooping information option replace 

(Optional) Replaces the DHCP relay information option received in snooped packets with the switch's option-82 data. 

Step 3 

Router(config)# do show ip dhcp snooping | include 82 

Verifies 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst6500/ios/12-2SX/configuration/guide/book/snoodhcp.html 


Q113. Which two methods change the IP MTU value for an interface? (Choose two.) 

A. Configure the default MTU. 

B. Configure the IP system MTU. 

C. Configure the interface MTU. 

D. Configure the interface IP MTU. 

Answer: C,D 

Explanation: 

An IOS device configured for IP+MPLS routing uses three different Maximum Transmission Unit (MTU) values: The hardware MTU configured with the mtu interface configuration command 

. The IP MTU configured with the ip mtu interface configuration command 

. The MPLS MTU configured with the mpls mtu interface configuration command 

The hardware MTU specifies the maximum packet length the interface can support … or at least that's the theory behind it. In reality, longer packets can be sent (assuming the hardware interface chipset doesn't complain); therefore you can configure MPLS MTU to be larger than the interface MTU and still have a working network. Oversized packets might not be received correctly if the interface uses fixed-length buffers; platforms with scatter/gather architecture (also called particle buffers) usually survive incoming oversized packets. 

IP MTU is used to determine whether am IP packet forwarded through an interface has to be fragmented. It has to be lower or equal to hardware MTU (and this limitation is enforced). If it equals the HW MTU, its value does not appear in the running configuration and it tracks the changes in HW MTU. For example, if you configure ip mtu 1300 on a Serial interface, it will appear in the running configuration as long as the hardware MTU is not equal to 1300 (and will not change as the HW MTU changes). However, as soon as the mtu 1300 is configured, the ip mtu 1300 command disappears from the configuration and the IP MTU yet again tracks the HW MTU. 

Reference: http://blog.ipspace.net/2007/10/tale-of-three-mtus.html 


Q114. Which statement about the OSPF Loop-Free Alternate feature is true? 

A. It is supported on routers that are configured with virtual links. 

B. It is supported in VRF OSPF instances. 

C. It is supported when a traffic engineering tunnel interface is protected. 

D. It is supported when traffic can be redirected to a primary neighbor. 

Answer:

Explanation: 

Restrictions for OSPF IPv4 Remote Loop-Free Alternate IP Fast Reroute 

. The OSPF IPv4 Remote Loop-Free Alternate IP Fast Reroute feature is not supported on devices that are virtual links headends. 

. The feature is supported only in global VPN routing and forwarding (VRF) OSPF 

Instances. 

. The only supported tunneling method is MPLS. 

. You cannot configure a traffic engineering (TE) tunnel interface as a protected interface. Use the MPLS Traffic Engineering—Fast Reroute Link and Node Protection feature to protect these tunnels. For more information, see the “MPLS Traffic Engineering—Fast Reroute Link and Node Protection” section in the Multiprotocol Label Switching Configuration Guide. 

. You can configure a TE tunnel interface in a repair path, but OSPF will not verify the tunnel’s placement; you must ensure that it is not crossing the physical interface that it is intended to protect. 

. Not all routes can have repair paths. Multipath primary routes might have repair paths for all, some, or no primary paths, depending on the network topology, the connectivity of the computing router, and the attributes required of repair paths. 

. Devices that can be selected as tunnel termination points must have a /32 address advertised in the area in which remote LFA is enabled. This address will be used as a tunnel termination IP. If the device does not advertise a /32 address, it may not be used for remote LFA tunnel termination. 

. All devices in the network that can be selected as tunnel termination points must be configured to accept targeted LDP sessions using the mpls ldp discovery targeted-hello accept command. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios-xml/ios/iproute_ospf/configuration/xe-3s/iro-xe-3s-book/iro-ipfrr-lfa.html 


Q115. Which three statements are true about PPP CHAP authentication? (Choose three.) 

A. PPP encapsulation must be enabled globally. 

B. The LCP phase must be complete and in closed state. 

C. The hostname used by a router for CHAP authentication cannot be changed. 

D. PPP encapsulation must be enabled on the interface. 

E. The LCP phase must be complete and in open state. 

F. By default, the router uses its hostname to identify itself to the peer. 

Answer: D,E,F 

Explanation: 

Point-to-Point Protocol (PPP) authentication issues are one of the most common causes for dialup link failures. This document provides some troubleshooting procedures for PPP authentication issues. 

Prerequisites 

. Enable PPP encapsulation 

. The PPP authentication phase does not begin until the Link Control Protocol (LCP) phase is complete and is in the open state. If debug ppp negotiation does not indicate that LCP is open, troubleshoot this issue before proceeding. 

Note. By default, the router uses its hostname to identify itself to the peer. However, this CHAP username can be changed through the ppp chap hostname command. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/wan/point-to-point-protocol-ppp/25647-understanding-ppp-chap.html 


Updated 400-101 free draindumps:

Q116. Refer to the exhibit. 

R1 and R2 both advertise 10.50.1.0/24 to R3 and R4 as shown. R1 is the primary path. Which path does traffic take from the R4 data center to the file server? 

A. All traffic travels from R4 to R2 to the file server. 

B. All traffic travels from R4 to R3 to R1 to the file server. 

C. Traffic is load-balanced from R4 to R2 and R3. Traffic that is directed to R3 then continues to R1 to the file server. Traffic that is directed to R2 continues to the file server. 

D. All traffic travels from R4 to R2 to R1 to the file server. 

Answer:


Q117. Refer to the exhibit. 

Which statement about the route target for 192.168.1.0/24 is true? 

A. Its route target is 64512:100010051. 

B. Its route targets are 64512:100010051, 64512:2002250, and 64512:3002300. 

C. Its route target is 64512:3002300. 

D. Its route targets are 64512:100010051 and 64512:3002300. 

E. Its route targets are 64512:2002250 and 64512:3002300. 

Answer:

Explanation: 

Here we are using route maps to change the route target for the 192.168.1.0/24 network from the default route target of 64512:100010051 to 64512:3002300. 


Q118. Which statement about VRRP is true? 

A. It supports load balancing. 

B. It can be configured with HSRP on a switch or switch stack. 

C. It supports IPv4 and IPv6. 

D. It supports encrypted authentication. 

Answer:

Explanation: 

VRRP Limitations 

. You can configure both HSRP and VRRP on a switch or switch stack. However, you cannot add a switch model that supports only one protocol to a stack that is configured for both protocols. 

. The VRRP implementation on the switch does not support the MIB specified in RFC 2787. 

. The VRRP implementation on the switch supports only text -based authentication. 

. The switch supports VRRP only for IPv4. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst3750x_3560x/software/release/1 2-2_58_se/configuration/guide/3750xscg/swhsrp.html#pgfId-1107127 


Q119. Refer to the exhibit. 

Which action must you take to enable full reachability from router C to router D? 

A. Build an OSPF virtual link. 

B. Build an OSPF sham link. 

C. Configure mutual redistribution between OSPF and EIGRP on routers A and B. 

D. Add a static route on router D. 

Answer:

Explanation: 

For full connectivity, we need to configure mutual redistribution to advertise the EIGRP routes into OSPF and to advertise the OSPF routes into the EIGRP network. This needs to be done at the two border routers that connect to both the EIGRP and OSPF domains. 


Q120. Which option is the default number of routes over which EIGRP can load balance? 

A. 1 

B. 4 

C. 8 

D. 16 

Answer:

Explanation: 

By default, EIGRP load-shares over four equal-cost paths. For load sharing to happen, the routes to load-share over must show up in the IP forwarding table or with the show ip route command. Only when a route shows up in the forwarding table with multiple paths to it will load sharing occur. 

Reference: http://www.informit.com/library/content.aspx?b=CCIE_Practical_Studies_I&seqNum=126