Q51. A network engineer configured an Ethernet switch using these commands. Switchone(config) # Spanning-tree portfast bpdufilter default

Which statement about the spanning-tree portfast feature on the switch is true?

A. If an interface is enabled for portfast receives BDPU, the port goes through the spanning-tree listening, learning, and forwarding states.

B. If an interface is enabled for portfast receives BDPU, the port does not go through the spanning-tree listening, learning, and forwarding states.

C. If an interface is enabled for portfast receives BDPU, the port is shut down immediately.

D. If an interface is enabled for portfast receives BDPU, the port goes into the spanning- tree inconsistent state.

Answer: A


Q52. After UDLD is implemented, a Network Administrator noticed that one port stops receiving UDLD packets. This port continues to reestablish until after eight failed retries. The port then transitions into the errdisable state. Which option describes what causes the port to go into the errdisable state?

A. Normal UDLD operations that prevent traffic loops.

B. UDLD port is configured in aggressive mode.

C. UDLD is enabled globally.

D. UDLD timers are inconsistent.

Answer: B


Q53. Which First Hop Redundancy Protocol is an IEEE Standard?

A. GLBP

B. HSRP

C. VRRP

D. OSPF

Answer: C


Q54. Which action allows a network engineer to limit a default VLAN from being propagated across all trunks?

A. Upgrade to VTP version 3 for advanced feature set support.

B. Enable VTP pruning on the VTP server.

C. Manually prune default VLAN with switchport trunk allowed vlans remove.

D. Use trunk pruning vlan 1.

Answer: C


Q55. Refer to the exhibit.

When troubleshooting a network problem, a network analyzer is connected to Port f0/1 of a LAN switch. Which command can prevent BPDU transmission on this port?

A. spanning-tree portfast bpduguard enable

B. spanning-tree bpduguard default

C. spanning-tree portfast bpdufilter default

D. no spanning-tree link-type shared

Answer: C


Q56. The network manager has requested that several new VLANs (VLAN 10, 20, and 30) are allowed to traverse the switch trunk interface. After the command switchport trunk allowed vlan 10,20,30 is issued, all other existing VLANs no longer pass traffic over the trunk. What is the root cause of the problem?

A. The command effectively removed all other working VLANs and replaced them with the new VLANs.

B. VTP pruning removed all unused VLANs.

C. ISL was unable to encapsulate more than the already permitted VLANs across the trunk.

D. Allowing additional VLANs across the trunk introduced a loop in the network.

Answer: A


Q57. A network is running VTPv2. After verifying all VTP settings, the network engineer notices that the new switch is not receiving the list of VLANs from the server. Which action resolves this problem?

A. Reload the new switch.

B. Restart the VTP process on the new switch.

C. Reload the VTP server.

D. Verify connected trunk ports.

Answer: D


Q58. Refer to the exhibit.

A network engineer investigates a recent network failure and notices that one of the interfaces on the switch is still down. What is causing the line protocol on this interface to be shown as down?

A. There is a layer 1 physical issue.

B. There is a speed mismatch on the interface.

C. The interface is configured as the target of the SPAN session.

D. The interface is configured as the source of the SPAN session.

E. There is a duplex mismatch on the interface.

Answer: C


Q59. Which gateway role is responsible for answering ARP requests for the virtual IP address in GLBP?

A. active virtual forwarder

B. active virtual router

C. active virtual gateway

D. designated router

Answer: C


Q60. Which four LACP components are used to determine which hot-standby links become active after an interface failure within an EtherChannel bundle? (Choose four.)

A. LACP system priority

B. LACP port priority

C. interface MAC address

D. system ID

E. port number

F. hot-standby link identification number

G. interface bandwidth

Answer: ABDE