2017 Apr 2V0-651 answers

Q21. An administrator enables Persona Management for a desktop pool and leaves the universal naming convention (UNC) path blank in the session variable Persona Repository Location.

What is the likely outcome?

A. The User Profile will not be created.

B. The User Profile will be created but when users log on again their files will not be available.

C. The User Profile Path in Active Directory will be used.

D. The User Profile Path will default to the local My Documents.

Answer: C


Q22. A recompose operation on a linked-clone pool has failed. An error on the pool indicates the Computer Account in Active Directory is missing, but a search for the account in Active Directory verifies that it is present.

What condition would cause this error in View?

A. The Computer Account has been moved out of the Organizational Unit in which it was created.

B. The Quickprep domain user account has been moved to a different Organizational Unit.

C. A new GPO has been applied to the Computer Account.

D. The Quickprep domain user account does not have the Administrator role in View Administrator.

Answer: A


Q23. Which two statements are true regarding configuring an Identity Provider Instance within Workspace Portal? (Choose two.)

A. The Configure Via option is only available when you add a third-party identity provider instance.

B. Third-party Identity Provider Instances must be SAML 2.0 compliant.

C. Workspace Portal natively supports Kerberos, RSA SecurID, and Smart-card authentication types.

D. The Meta-data XML enables Workspace Portal to automatically receive the metadata of the Third-Party Identity Provider Instance.

Answer: A,B


Q24. While deploying a View desktop pool, an administrator determines that the virtual desktops remain at a status of Customizing.

In the debug-timestamp.txt log file of the View Agent, the administrator finds the error message:

Debug - Unable to connect to JMS Server.com.vmware.vdi.agent.messageserver.Jmsmanager.a(SourceFile:238) javax.jms.JMSException:Unable to create a connection to:[ServerEntry, hostname, port=4001]

What should the administrator do to troubleshoot the connection problem?

A. Verify that the View Composer Guest Agent Server service is set Started on the virtual desktops.

B. Verify that the View Agent can communicate with the View Connection Server over port 4001.

C. Verify that the View Connection Server can resolve the DNS name of the vCenter Server.

D. Verify that the View Security Server can establish a connection using the AJP13 protocol over port 4001.

Answer: B


Q25. An organization's ThinApp packaged applications are being delivered to both physical and virtual desktops using a login script.

The administrator has implemented Workspace Portal across the organization. Instead of using login scripts, the administrator needs to provide the applications to users from the Workspace Portal application catalog.

Which ThinApp utility and parameter should the administrator use?

A. relink.exe -a

B. vregtool.exe -h

C. vregtool.exe -a

D. relink.exe -h

Answer: D


Q26. A View environment consists of a Connection Server named connect-01 and a security server named security-01.

An administrator needs to configure RSA SecurID authentication for external users. Internal users must not be prompted for the RSA SecurID token code.

What should the administrator do?

A. Configure 2-factor authentication on the security-01 security server.

B. Configure 2-factor authentication on the connect-01 Connection Server.

C. Add a new Connection Server named connect-02 for internal users. Configure 2-factor authentication on the connect-01 Connection Server.

D. Add a new security server named security-02 for internal users. Configure 2-factor authentication on the security-01 security server.

Answer: C


Q27. A View environment includes a View Connection Server and View security server.

The View Connection Server has the following configuration:

✑ DNSName: view.company.com

✑ IP Address: 192.168.1.1

The View security server has the following configuration:

✑ DNS Name: view.company.com

✑ IP Address: 192.168.1.1

An administrator needs to set up View to allow external access for the users over Blast.

Which option represents the format in which information must be entered into the Blast External URL field of the security server in View Administrator?

A. https://security.company.com:443

B. https://10.10.10.1:18443

C. https://security.company.com:8443

D. security.company.com:22443

Answer: C


Q28. An administrator is performing a silent installation of a View Connection Server and needs to ensure that the firewall settings are enabled during the install.

Which parameter should the administrator use?

A. FWCHOICE=0

B. FWCHOICE=1

C. FW_SET=0

D. FW_SET=1

Answer: B


Q29. An administrator has enabled ThinApp integration for Workspace Portal and needs to ensure applications are streamed from a network file share. The administrator has enabled the ThinApp module in Workspace Portal and configured the ThinApp repository.

Which additional steps does the administrator need to take to enable ThinApp application streaming using Workspace Portal?

A. Use Command Line Option when installing the Workspace Portal Client on Mac devices. Ensure ThinApp packages are enabled for Workspace Portal.

B. Use Command Line Option when installing the Workspace Portal Client on Windows devices.

Ensure ThinApp packages are enabled for Workspace Portal.

C. Use Command Line Option when installing the Workspace Portal Client on Windows devices.

Set MSIStreaming=0   in the ThinApp package.ini file.

D. Use Command Line Option when installing the Workspace Portal Client on Mac devices. 

Set MSIStreaming=1 in the ThinApp package.ini file.

Answer: B


Q30. A corporate policy requires that all external connections use port 444. The administrator needs to ensure that the View environment meets corporate security policy.

What does the administrator need to configure to meet the policy requirement?

A. Install a signed certificate on the View Security Server.

B. Modify the External URL default setting in the GPO.

C. Edit the locked.properties file in the SSL Gateway Configuration folder.

D. Edit the certificate to force https only connections.

Answer: C