Actualtests offers free demo for ccna 200 125 book exam. "CCNA Cisco Certified Network Associate CCNA (v3.0)", also known as ccna 200 125 pdf exam, is a Cisco Certification. This set of posts, Passing the Cisco ccna routing and switching 200 125 pdf exam, will help you answer those questions. The ccna routing and switching 200 125 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real exam. 100% real Cisco 200 125 ccna book exams and revised by experts!

Q11.  - (Topic 8)

If a router has four interfaces and each interface is connected to four switches, how many broadcast domains are present on the router?

A. 1

B. 2

C. 4

D. 8

Answer: C


Q12.  - (Topic 8)

Which statement about the IP SLAs ICMP Echo operation is true?

A. The frequency of the operation .s specified in milliseconds.

B. It is used to identify the best source interface from which to send traffic.

C. It is configured in enable mode.

D. It is used to determine the frequency of ICMP packets.

Answer: D

Explanation:

This module describes how to configure an IP Service Level Agreements (SLAs) Internet Control Message Protocol (ICMP) Echo operation to monitor end-to-end response time between a Cisco router and devices using IPv4 or IPv6. ICMP Echo is useful for

troubleshooting network connectivity issues. This module also demonstrates how the results of the ICMP Echo operation can be displayed and analyzed to determine how the network IP connections are performing.

ICMP Echo Operation

The ICMP Echo operation measures end-to-end response time between a Cisco router and any devices using IP. Response time is computed by measuring the time taken between sending an ICMP Echo request message to the destination and receiving an ICMP Echo reply.

In the figure below ping is used by the ICMP Echo operation to measure the response time between the source IP SLAs device and the destination IP device. Many customers use IP SLAs ICMP-based operations, in-house ping testing, or ping-based dedicated probes for response time measurements.

Figure 1. ICMP Echo Operation

http://www.cisco.com/c/dam/en/us/td/i/100001-200000/120001-130000/121001- 122000/121419.ps/_jcr_content/renditions/121419.jpg

The IP SLAs ICMP Echo operation conforms to the same IETF specifications for ICMP ping testing and the two methods result in the same response times.

Configuring a Basic ICMP Echo Operation on the Source Device SUMMARY STEPS


Q13.  - (Topic 3)

Which type of EIGRP route entry describes a feasible successor?

A. a backup route, stored in the routing table

B. a primary route, stored in the routing table

C. a backup route, stored in the topology table

D. a primary route, stored in the topology table

Answer: C

Explanation:

EIGRP uses the Neighbor Table to list adjacent routers. The Topology Table list all the learned routers to destination whilst the Routing Table contains the best route to a destination, which is known as the Successor. The Feasible Successor is a backup route to a destination which is kept in the Topology Table.


Q14.  - (Topic 7)

Scenario:

Refer to the topology. Your company has decided to connect the main office with three other remote branch offices using point-to-point serial links.

You are required to troubleshoot and resolve OSPF neighbor adjacency issues between the main office and the routers located in the remote branch offices.

R1 does not form an OSPF neighbor adjacency with R2. Which option would fix the issue?

A. R1 ethernet0/1 is shutdown. Configure no shutdown command.

B. R1 ethernet0/1 configured with a non-default OSPF hello interval of 25; configure no ip ospf hello-interval 25.

C. R2 ethernet0/1 and R3 ethernet0/0 are configured with a non-default OSPF hello

interval of 25; configure no ip ospf hello-interval 25.

D. Enable OSPF for R1 ethernet0/1; configure ip ospf 1 area 0 command under ethernet0/1.

Answer: B

Explanation:

Looking at the configuration of R1, we see that R1 is configured with a hello interval of 25 on interface Ethernet 0/1 while R2 is left with the default of 10 (not configured).


Q15.  - (Topic 8)

Which two statements about northbound and southbound APIs are true? (Choose two.)

A. Only southbound APIs allow program control of the network.

B. Only northbound APIs allow program control of the network.

C. Only southbound API interfaces use a Service Abstraction Layer.

D. Only northbound API interfaces use a Service Abstraction Layer.

E. Both northbound and southbound API interfaces use a Service Abstraction Layer.

F. Both northbound and southbound APIs allow program control of the network.

Answer: B,C


Q16.  - (Topic 5)

What are three components that comprise the SNMP framework? (Choose three.)

A. MIB

B. agent

C. set

D. AES

E. supervisor

F. manager

Answer: A,B,F

Explanation:

The SNMP framework consists of three parts:

•An SNMP manager — The system used to control and monitor the activities of network devices using SNMP.

•An SNMP agent — The software component within the managed device that maintains the data for the device and reports these data, as needed, to managing systems. Cisco Nexus 1000V supports the agent and MIB. To enable the SNMP agent, you must define the relationship between the manager and the agent.

•A managed information base (MIB) — The collection of managed objects on the SNMP agent.

SNMP is defined in RFCs 3411 to 3418.

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/datacenter/nexus1000/sw/4_0_4_s_v_1_3/s ystem_management/configuration/guide/n1000v_system/n1000v_system_10snmp.html


Q17.  - (Topic 8)

Which destination IP address can a host use to send one message to multiple devices across different subnets?

A. 172.20.1.0

B. 127.0.0.1

C. 192.168.0.119

D. 239.255.0.1

Answer: D

Explanation: Multicast is a networking protocol where one host can send a message to a special multicast IP address and one or more network devices can listen for and receive those messages.

Multicast works by taking advantage of the existing IPv4 networking infrastructure, and it does so in something of a weird fashion. As you read, keep in mind that things are a little

confusing because multicast was "shoe-horned" in to an existing technology.

For the rest of this article, let's use the multicast IP address of 239.255.0.1. We'll not worry about port numbers yet, but make a mental note that they are used in multicast. We'll discuss that later.


Q18.  - (Topic 7)

What are the benefits of using Netflow? (Choose three.)

A. Network, Application & User Monitoring

B. Network Planning

C. Security Analysis

D. Accounting/Billing

Answer: A,C,D

Explanation:

NetFlow traditionally enables several key customer applications including:

+ Network Monitoring – NetFlow data enables extensive near real time network monitoring capabilities. Flow-based analysis techniques may be utilized to visualize traffic patterns

associated with individual routers and switches as well as on a network-wide basis (providing aggregate traffic or application based views) to provide proactive problem detection, efficient troubleshooting, and rapid problem resolution.

+ Application Monitoring and Profiling – NetFlow data enables network managers to gain a detailed, time-based, view of application usage over the network. This information is used to plan, understand new services, and allocate network and application resources (e.g. Web server sizing and VoIP deployment) to responsively meet customer demands.

+ User Monitoring and Profiling – NetFlow data enables network engineers to gain detailed understanding of customer/user utilization of network and application resources. This information may then be utilized to efficiently plan and allocate access, backbone and application resources as well as to detect and resolve potential security and policy violations.

+ Network Planning – NetFlow can be used to capture data over a long period of time producing the opportunity to track and anticipate network growth and plan upgrades to increase the number of routing devices, ports, or higher- bandwidth interfaces. NetFlow services data optimizes network planning including peering, backbone upgrade planning, and routing policy planning. NetFlow helps to minimize the total cost of network operations while maximizing network performance, capacity, and reliability. NetFlow detects unwanted WAN traffic, validates bandwidth and Quality of Service (QOS) and allows the analysis of new network applications. NetFlow will give you valuable information to reduce the cost of operating your network.

+ Security Analysis – NetFlow identifies and classifies DDOS attacks, viruses and worms in real-time. Changes in network behavior indicate anomalies that are clearly demonstrated in NetFlow data. The data is also a valuable forensic tool to understand and replay the history of security incidents.

+ Accounting/Billing – NetFlow data provides fine-grained metering (e.g. flow data includes details such as IP addresses, packet and byte counts, timestamps, type-of-service and application ports, etc.) for highly flexible and detailed resource utilization accounting. Service providers may utilize the information for billing based on time-of-day, bandwidth usage, application usage, quality of service, etc. Enterprise customers may utilize the information for departmental charge-back or cost allocation for resource utilization.


Q19.  - (Topic 6)

How does using the service password-encryption command on a router provide additional security?

A. by encrypting all passwords passing through the router

B. by encrypting passwords in the plain text configuration file

C. by requiring entry of encrypted passwords for access to the device

D. by configuring an MD5 encrypted key to be used by routing protocols to validate routing exchanges

E. by automatically suggesting encrypted passwords for use in configuring the router

Answer: B

Explanation:

By using this command, all the (current and future) passwords are encrypted. This command is primarily useful for keeping unauthorized individuals from viewing your password in your configuration file


Q20.  - (Topic 8)

Which two Cisco IOS commands, used in troubleshooting, can enable debug output to a remote location? (Choose two)

A. no logging console

B. logging host ip-address

C. terminal monitor

D. show logging | redirect flashioutput.txt

E. snmp-server enable traps syslog

Answer: B,C