Proper study guides for Update Cisco CCNA Cisco Certified Network Associate CCNA (v3.0) certified begins with Cisco 125 200 preparation products which designed to deliver the Practical cisco 200 125 questions by making you pass the 200 125 ccna pdf test at your first time. Try the free 125 200 demo right now.

Q71.  - (Topic 5)

Which IPv6 address is the equivalent of the IPv4 interface loopback address 127.0.0.1?

A. ::1

B. ::

C. 2000::/3

D. 0::/10

Answer: A

Explanation:

In IPv6 the loopback address is written as, ::1

This is a 128bit number, with the first 127 bits being '0' and the 128th bit being '1'. It's just a single address, so could also be written as ::1/128.


Q72.  - (Topic 6)

What can be done to secure the virtual terminal interfaces on a router? (Choose two.)

A. Administratively shut down the interface.

B. Physically secure the interface.

C. Create an access list and apply it to the virtual terminal interfaces with the access-group command.

D. Configure a virtual terminal password and login process.

E. Enter an access list and apply it to the virtual terminal interfaces using the access-class command.

Answer: D,E

Explanation:

It is a waste to administratively shut down the interface. Moreover, someone can still access the virtual terminal interfaces via other interfaces ->

We cannot physically secure a virtual interface because it is “virtual” ->.

To apply an access list to a virtual terminal interface we must use the “access-class” command. The “access-group” command is only used to apply an access list to a physical interface -> C is not correct.

The most simple way to secure the virtual terminal interface is to configure a username & password to prevent unauthorized login.


Q73.  - (Topic 5)

Which statement is correct regarding the operation of DHCP?

A. A DHCP client uses a ping to detect address conflicts.

B. A DHCP server uses a gratuitous ARP to detect DHCP clients.

C. A DHCP client uses a gratuitous ARP to detect a DHCP server.

D. If an address conflict is detected, the address is removed from the pool and an administrator must resolve the conflict.

E. If an address conflict is detected, the address is removed from the pool for an amount of time configurable by the administrator.

F. If an address conflict is detected, the address is removed from the pool and will not be reused until the server is rebooted.

Answer: D

Explanation:

An address conflict occurs when two hosts use the same IP address. During address assignment, DHCP checks for conflicts using ping and gratuitous ARP. If a conflict is detected, the address is removed from the pool. The address will not be assigned until the administrator resolves the conflict.

(Reference: http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_1/iproute/configuration/guide/1cddhcp.html)


Q74.  - (Topic 5)

A network engineer wants to allow a temporary entry for a remote user with a specific username and password so that the user can access the entire network over the Internet.

Which ACL can be used?

A. standard

B. extended

C. dynamic

D. reflexive

Answer: C

Explanation:

We can use a dynamic access list to authenticate a remote user with a specific username and password. The authentication process is done by the router or a central access server such as a TACACS+ or RADIUS server. The configuration of dynamic ACL can be read here: http://www.cisco.com/en/US/tech/tk583/tk822/technologies_tech_note09186a0080094524. shtml


Q75.  - (Topic 8)

Scenario:

You are a junior network engineer for a financial company, and the main office network is experiencing network issues. Troubleshoot the network issues.

Router R1 connects the main office to the internet, and routers R2 and R3 are internal routers.

NAT is enabled on router R1.

The routing protocol that is enabled between routers R1, R2 and R3 is RIPv2.

R1 sends the default route into RIPv2 for the internal routers to forward internet traffic to R1.

You have console access on R1, R2 and R3 devices. Use only show commands to troubleshoot the issues.

Examine the DHCP configuration between R2 and R3; R2 is configured as the DHCP server and R3 as the client. What is the reason R3 is not receiving the IP address via DHCP?

A. On R2. The network statement In the DHCP pool configuration is incorrectly configured.

B. On R3. DHCP is not enabled on the interface that is connected to R2.

C. On R2, the interface that is connected to R3 is in shutdown condition.

D. On R3, the interface that is connected to R2 is in shutdown condition.

Answer: B

Explanation:

Please check the below:


Q76.  - (Topic 8)

Which switching method duplicates the first six bytes of a frame before making a switching decision?

A. fragment-free switching

B. store and-forward switching

C. cut through switching

D. ASIC switching

Answer: C

Explanation: Cut and Through method has lowest latency. In this method Switch only read first six bytes from frame after the preamble. These six bytes are the destination address of frame. This is the fastest method of switching. This method also processes invalid frames. Only advantage of this method is speed.


Q77.  - (Topic 8)

Which two statements about late collisions are true? (Choose two.)

A. They may indicate a duplex mismatch.

B. By definition, they occur after the 512th bit of the frame has been transmitted.

C. They indicate received frames that did not pass the FCS match.

D. They are frames that exceed 1518 bytes.

E. They occur when CRC errors and interference occur on the cable.

Answer: A,B


Q78.  - (Topic 3)

Refer to the graphic.

R1 is unable to establish an OSPF neighbor relationship with R3. What are possible reasons for this problem? (Choose two.)

A. All of the routers need to be configured for backbone Area 1.

B. R1 and R2 are the DR and BDR, so OSPF will not establish neighbor adjacency with R3.

C. A static route has been configured from R1 to R3 and prevents the neighbor adjacency from being established.

D. The hello and dead interval timers are not set to the same values on R1 and R3.

E. EIGRP is also configured on these routers with a lower administrative distance.

F. R1 and R3 are configured in different areas.

Answer: D,F

Explanation:

This question is to examine the conditions for OSPF to create neighborhood.

So as to make the two routers become neighbors, each router must be matched with the following items:

1. The area ID and its types;

2. Hello and failure time interval timer;

3. OSPF Password (Optional).


Q79.  - (Topic 5)

How many bits are contained in each field of an IPv6 address?

A. 24

B. 4

C. 8

D. 16

Answer: D

Explanation:

An IPv6 address is represented as eight groups of four hexadecimal digits, each group representing 16 bits (two octets). The groups are separated by colons (:). An example of an IPv6 address is 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334.


Q80.  - (Topic 4)

Refer to the exhibit.

Which statement describes DLCI 17?

A. DLCI 17 describes the ISDN circuit between R2 and R3.

B. DLCI 17 describes a PVC on R2. It cannot be used on R3 or R1.

C. DLCI 17 is the Layer 2 address used by R2 to describe a PVC to R3.

D. DLCI 17 describes the dial-up circuit from R2 and R3 to the service provider.

Answer: C

Explanation:

DLCI-Data Link Connection Identifier Bits: The DLCI serves to identify the virtual connection so that the receiving end knows which information connection a frame belongs to. Note that this DLCI has only local significance. Frame Relay is strictly a Layer 2 protocol suite.