Real of ccna routing and switching 200 125 official cert guide library pdf exam materials and testing engine for Cisco certification for IT engineers, Real Success Guaranteed with Updated ccna routing and switching 200 125 official cert guide library pdf dumps vce Materials. 100% PASS CCNA Cisco Certified Network Associate CCNA (v3.0) exam Today!

Q61.  - (Topic 8)

Which IPV6 function serves the same purpose as ARP entry verification on an IPv4 network?

A. interface ip address verification.

B. MAC address table verification

C. neighbor discovery verification

D. routing table entry verification

Answer: C


Q62.  - (Topic 8)

Which command can you use to set the hostname on a switch?

A. switch-mdf-c1(config)#hostname switch-mdf1

B. switch-mdf-c1>hostname switch-mdf1

C. switch-mdf-c1#hostname switch-mdf1

D. switch-mdf-c1(config-if)#hostname switch-mdf1

Answer: A


Q63.  - (Topic 4)

What are three reasons that an organization with multiple branch offices and roaming users might implement a Cisco VPN solution instead of point-to-point WAN links? (Choose three.)

A. reduced cost

B. better throughput

C. broadband incompatibility

D. increased security

E. scalability

F. reduced latency

Answer: A,D,E

Explanation:

IPsec offer a number of advantages over point to point WAN links, particularly when multiple locations are involved. These include reduced cost, increased security since all traffic is encrypted, and increased scalability as s single WAN link can be used to connect to all locations in a VPN, where as a point to point link would need to be provisioned to each location.


Q64.  - (Topic 3)

Which command is used to display the collection of OSPF link states?

A. show ip ospf link-state

B. show ip ospf lsa database

C. show ip ospf neighbors

D. show ip ospf database

Answer: D

Explanation:

The “show ip ospf database” command displays the link states. Here is an example: Here is the lsa database on R2.

R2#show ip ospf database

OSPF Router with ID (2.2.2.2) (Process ID 1) Router Link States (Area 0)

Link ID ADV Router Age Seq# Checksum Link count 2.2.2.2 2.2.2.2 793 0x80000003 0x004F85 2

10.4.4.4 10.4.4.4 776 0x80000004 0x005643 1

111.111.111.111 111.111.111.111 755 0x80000005 0x0059CA 2

133.133.133.133 133.133.133.133 775 0x80000005 0x00B5B1 2

Net Link States (Area 0)

Link ID ADV Router Age Seq# Checksum

10.1.1.1 111.111.111.111 794 0x80000001 0x001E8B

10.2.2.3 133.133.133.133 812 0x80000001 0x004BA9

10.4.4.1 111.111.111.111 755 0x80000001 0x007F16

10.4.4.3 133.133.133.133 775 0x80000001 0x00C31F


Q65.  - (Topic 3)

Before installing a new, upgraded version of the IOS, what should be checked on the router, and which command should be used to gather this information? (Choose two.)

A. the amount of available ROM

B. the amount of available flash and RAM memory

C. the version of the bootstrap software present on the router

D. show version

E. show processes

F. show running-config

Answer: B,D

Explanation:

When upgrading a new version of the IOS we need to copy the IOS to the Flash so first we have to check if the Flash has enough memory or not. Also running the new IOS may require more RAM than the older one so we should check the available RAM too. We can check both with the “show version” command.


Q66.  - (Topic 8)

Which command can you enter to troubleshoot the failure of address assignments?

A. show ip dhcp pool

B. show ip dhcp database

C. show ip dhcp import

D. clear ip dhcp server statistics

Answer: A


Q67.  - (Topic 7)

Refer to the exhibit.

An administrator pings the default gateway at 10.10.10.1 and sees the output as shown. At which OSI layer is the problem?

A. data link layer

B. application layer

C. access layer

D. session layer

E. network layer

Answer: E

Explanation:

The command ping uses ICMP protocol, which is a network layer protocol used to propagate control message between host and router. The command ping is often used to verify the network connectivity, so it works at the network layer.


Q68.  - (Topic 5)

The network administrator needs to address seven LANs. RIP version 1 is the only routing protocol in use on the network and subnet 0 is not being used. What is the maximum number of usable IP addresses that can be supported on each LAN if the organization is using one class C address block?

A. 8

B. 6

C. 30

D. 32

E. 14

F. 16

Answer: C

Explanation:

Since there is one class C network that means 256 total IP addresses. Since we need 7 LAN blocks and we cannot use the first one (subnet 0) we take 256/8=32 hosts. However, since we need to reserve the network and broadcast addresses for each of these subnets, only 30 total IP addresses are usable.


Q69.  - (Topic 5)

What SNMP message alerts the manager to a condition on the network?

A. response

B. get

C. trap

D. capture

Answer: C

Explanation:

An agent can send unsolicited traps to the manager. Traps are messages alerting the SNMP manager to a condition on the network. Traps can mean improper user authentication, restarts, link status (up or down), MAC address tracking, closing of a TCP

connection, loss of connection to a neighbor, or other significant events.

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst2950/software/release/12-1_9_ea1/configuration/guide/scg/swsnmp.html


Q70.  - (Topic 8)

Which logging command can enable administrators to correlate syslog messages with millisecond precision?

A. no logging console

B. logging buffered 4

C. no logging monitor

D. service timestamps log datetime msec

E. logging host 10.2.0.21

Answer: D