Ucertify 1z0-808 Java SE 8 Programmer I practice check will be the best option so that you can prepare for the actual Oracle test. If you want to be described as a prominent Ucertify technicians, you cannot avoid the actual Ucertify 1z0-808 Java SE 8 Programmer I material supply. Learn not merely the real 1z0-808 check questions and answers and also the comprehensive reason. Passing Oracle 1z0-808 accreditation is actually the very first most essential thing, in addition, you can learn numerous specialized information as well as encounters that will found in the future of practice work.

2016 Jul 1z0-808 exam guide

Q1. Given: 

public class Natural { 

private int i; 

void disp() { 

while (i <= 5) { 

for (int i=1; i <=5;) { 

System.out.print(i + " "); 

i++; 

i++; 

public static void main(String[] args) { 

new Natural().disp(); 

What is the result? 

A. Prints 1 2 3 4 5 once 

B. Prints 1 3 5 once 

C. Prints 1 2 3 4 5 five times 

D. Prints 1 2 3 4 5 six times 

E. Compilation fails 

Answer: D 

Explanation: 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 


Q2. Given the following code: 


What is the output? 

A. 4 

B. 3 

C. 4 

D. 5 

E. 4 

F. 4 

21 

Answer: E 


Q3. Given: 


How many MarkList instances are created in memory at runtime? 

A. 1 

B. 2 

C. 3 

D. 4 

Answer: A 


Q4. Given: 

public class X { 

static int i; 

int j; 

public static void main(String[] args) { 

X x1 = new X(); 

X x2 = new X(); 

x1.i = 3; 

x1.j = 4; 

x2.i = 5; 

x2.j = 6; 

System.out.println( 

x1.i + " "+ 

x1.j + " "+ 

x2.i + " "+ 

x2.j); 

What is the result? 

A. 3 4 5 6 

B. 3 4 3 6 

C. 5 4 5 6 

D. 3 6 4 6 

Answer: C 


Q5. Which three statements are true about the structure of a Java class? 

A. A class can have only one private constructor. 

B. A method can have the same name as a field. 

C. A class can have overloaded static methods. 

D. A public class must have a main method. 

E. The methods are mandatory components of a class. 

F. The fields need not be initialized before use. 

Answer: A,B,C 

Explanation: A: Private constructors prevent a class from being explicitly instantiated by its 

callers. 

If the programmer does not provide a constructor for a class, then the system will always 

provide a default, public no-argument constructor. To disable this default constructor, 

simply add a private no-argument constructor to the class. This private constructor may be 

empty. 

B: The following works fine: 

int cake() { 

int cake=0; 

return (1); 

C: We can overload static method in Java. In terms of method overloading static method 

are just like normal methods and in order to overload static method you need to provide 

another static method with same name but different method signature. 

Incorrect: 

Not D: Only a public class in an application need to have a main method. 

Not E: 

Example: 

class A 

public string something; 

public int a; 

Q: What do you call classes without methods? Most of the time: An anti pattern. 

Why? Because it faciliates procedural programming with "Operator" classes and data 

structures. You separate data and behaviour which isn't exactly good OOP. 

Often times: A DTO (Data Transfer Object) 

Read only datastructures meant to exchange data, derived from a business/domain object. 

Sometimes: Just data structure. 

Well sometimes, you just gotta have those structures to hold data that is just plain and 

simple and has no operations on it. 

Not F: Fields need to be initialtized. If not the code will not compile. 

Example: 

Uncompilable source code - variable x might not have been initialized 


2passeasy.com

Up to the immediate present 1z0-808 test engine:

Q6. Given: 


And given the code fragment: 

What is the result? 


A. 4W 100 Auto 4W 150 Manual 

B. Null 0 Auto 4W 150 Manual 

C. Compilation fails only at line n1 

D. Compilation fails only at line n2 

E. Compilation fails at both line n1 and line n2 

Answer: E 

Explanation: 

On line n1 implicit call to parameterized constructor is missing and n2 this() must be the first line. 


Q7. Given the code fragment: 


What is the result? 

A. 28false29 true 

B. 285 < 429 true 

C. true true 

D. compilation fails 

Answer: C 


Q8. Given: 


A. X XX 

B. X Y X 

C. Y Y X 

D. Y YY 

Answer: D 


Q9. Given: 


What is the result? 

A. myStr: 9009, myNum: 9009 

B. myStr: 7007, myNum: 7007 

C. myStr: 7007, myNum: 9009 

D. Compilation fails 

Answer: C 


Q10. Which statement is true about the default constructor of a top-level class? 

A. It can take arguments. 

B. It has private access modifier in its declaration. 

C. It can be overloaded. 

D. The default constructor of a subclass always invokes the no-argument constructor of its superclass. 

Answer: D 

Explanation: In both Java and C#, a "default constructor" refers to a nullary constructor that is automatically generated by the compiler if no constructors have been defined for the class. The default constructor is also empty, meaning that it does nothing. A programmer-defined constructor that takes no parameters is also called a default constructor.