we provide 100% Correct Oracle 1z0-060 download which are the best for clearing 1z0-060 test, and to get certified by Oracle Upgrade to Oracle Database 12c. The 1z0-060 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real 1z0-060 exam. Crack your Oracle 1z0-060 Exam with latest dumps, guaranteed!

Q11. What are two benefits of installing Grid Infrastructure software for a stand-alone server before installing and creating an Oracle database?

A. Effectively implements role separation

B. Enables you to take advantage of Oracle Managed Files.

C. Automatically registers the database with Oracle Restart.

D. Helps you to easily upgrade the database from a prior release.

E. Enables the Installation of Grid Infrastructure files on block or raw devices.

Answer: CE


Q12. In your multitenant container database (CDB) with two pluggable database (PDBs). You want to create a new PDB by using SQL Developer.

Which statement is true?

A. The CDB must be open.

B. The CDB must be in the mount stage.

C. The CDB must be in the nomount stage.

D. Alt existing PDBs must be closeD. 

Answer: A


Q13. The tnsnames.ora file has an entry for the service alias ORCL as follows:

The TNS ping command executes successfully when tested with ORCL; however, from the same OS user session, you are not able to connect to the database instance with the following command:

SQL > CONNECT scott/tiger@orcl 

What could be the reason for this?

A. The listener is not running on the database node.

B. The TNS_ADMIN environment variable is set to the wrong value.

C. The orcl.oracle.com database service is not registered with the listener.

D. The DEFAULT_DOMAIN parameter is set to the wrong value in the sqlnet.ora file.

E. The listener is running on a different port.

Answer: C


Q14. You execute the following piece of code with appropriate privileges:

User SCOTT has been granted the CREATE SESSION privilege and the MGR role. 

Which two statements are true when a session logged in as SCOTT queries the SAL column in the view and the table?

A. Data is redacted for the EMP.SAL column only if the SCOTT session does not have the MGR role set.

B. Data is redacted for EMP.SAL column only if the SCOTT session has the MGR role set.

C. Data is never redacted for the EMP_V.SAL column.

D. Data is redacted for the EMP_V.SAL column only if the SCOTT session has the MGR role set.

E. Data is redacted for the EMP_V.SAL column only if the SCOTT session does not have the MGR role set.

Answer: AC 


Q15. Which three activities are supported by the Data Recovery Advisor?

A. Advising on block checksum failures

B. Advising on inaccessible control files

C. Advising on inaccessible block change tracking files

D. Advising on empty password files

E. Advising on invalid block header field values

Answer: ABE


Q16. In your multitenant container database (CDB) containing same pluggable databases (PDBs), you execute the following commands in the root container:

Which two statements are true?

A. The C # # ROLE1 role is created in the root database and all the PDBs.

B. The C # # ROLE1 role is created only in the root database because the container clause is not used. 

C. Privileges are granted to the C##A_ADMIN user only in the root database.

D. Privileges are granted to the C##A_ADMIN user in the root database and all PDBs.

E. The statement for granting a role to a user fails because the CONTAINER clause is not used. 

Answer: AC


Q17. You enabled an audit policy by issuing the following statements:

SQL> AUDIT POLICY ORA_DATABASE_PARAMETER BY SCOTT;

SQL> AUDIT POLICY ORA_DATABASE_PARAMETER BY SYS, SYSTEM;

For which database users and for which executions is the audit policy now active? Select two.

A. SYS, SYSTEM

B. SCOTT

C. Only for successful executions

D. Only for failed executions

E. Both successful and failed executions

Answer: AE


Q18. You run a script that completes successfully using SQL*Plus that performs these actions:

1.Creates a multitenant container database (CDB)

2.Plugs in three pluggable databases (PDBs)

3.Shuts down the CDB instance

4.Starts up the CDB instance using STARTUP OPEN READ WRITE Which two statements are true about the outcome after running the script?

A. The seed will be in mount state.

B. The seed will be opened read-only.

C. The seed will be opened read/write.

D. The other PDBs will be in mount state.

E. The other PDBs will be opened read-only.

F. The PDBs will be opened read/write.

Answer: BD


Q19. Which two statements are true about the Oracle Direct Network File system (DNFS)?

A. It utilizes the OS file system cache.

B. A traditional NFS mount is not required when using Direct NFS.

C. Oracle Disk Manager can manage NFS on its own, without using the operating kernel NFS driver.

D. Direct NFS is available only in UNIX platforms.

E. Direct NFS can load-balance I/O traffic across multiple network adapters.

Answer: CE


Q20. You created a new database using the "create database" statement without specifying the "ENABLE PLUGGABLE" clause.

What are two effects of not using the "ENABLE PLUGGABLE database" clause?

A. The database is created as a non-CDB and can never contain a PDB. 

B. The database is treated as a PDB and must be plugged into an existing multitenant container database (CDB).

C. The database is created as a non-CDB and can never be plugged into a CDB. 

D. The database is created as a non-CDB but can be plugged into an existing CDB. 

E. The database is created as a non-CDB but will become a CDB whenever the first PDB is plugged in.

Answer: AD