we provide Tested Oracle 1Z0-068 book which are the best for clearing 1Z0-068 test, and to get certified by Oracle Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure Administration. The 1Z0-068 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real 1Z0-068 exam. Crack your Oracle 1Z0-068 Exam with latest dumps, guaranteed!

Q41. Which three are benefits of using RAC One Node in Oracle 12c? 

A. automatic failover for high availability 

B. ability to perform rolling patches 

C. online conversion from RAC One Node databases to multi-instance RAC databases 

D. load-balancing of services within a single instance 

E. online-conversion from non-RAC databases to RAC One Node databases 

F. multiple instances of the same database on a single node to protect against instance failure 

Answer: B,D,F 


Q42. Which three statements are true regarding multitenant architecture for RAC databases? 

A. One UNDO tablespace for each PDB is required. 

B. One UNDO tablespace for each instance is required. 

C. PDBs can have local temporary tablespaces. 

D. All the containers share the same SYSTEM and SYSAUX tablespaces. 

E. You can open one, several, or all PDBs on one, several, or all CDB instances. 

Answer: B,C,D 


Q43. Which three statements are true concerning node evictions and reboots performed by Oracle Clusterware 12c? 

A. All node evictions require that the evicted node or nodes be rebooted. 

B. A node whose performance is severely degraded can be evicted. 

C. The OCSSD process may evict a node after an escalation request from a database instance LMONprocess. 

D. The CSSDMONITOR process can request a node eviction. 

E. The OCLSKD process is used for node eviction requests originating on the node to be evicted. 

F. The reboot advisory broadcasts reboot decisions only over the interconnect. 

Answer: B,D,E 

Explanation: Section: (none) Explanation 


Q44. Which two statements are true regarding ASM Dynamic Volume manager (ADVM)? 

A. To create an ADVM volume, disk group attributes COMAPTIBLE.ASM and COMPATIBLE.ADVM must beminimally set to 12.1. 

B. An ADVM volume is individually named and can contain only one file system. 

C. Only one ADVM volume can be created in an ASM disk group. 

D. ADVM extends ASM by providing a device driver interface to storage backed by an ASM disk group. 

E. File systems contained in ADVM volumes may only contain database files. 

Answer: B,D 

Explanation: 

Each volume is individually named and may be configured for a single file system. Reference: https://docs.oracle.com/database/121/OSTMG/GUID-B7A61F3B-C22A-4021-A846F5EA749E79FF.htm#OSTMG32000 (See Note and the third para from the top.) 


Q45. Which two Operating System users and groups must be created on each node before installing Oracle Grid Infrastructure 12c? 

A. an O/S user to own the Clusterware installation and a different O/S user to own the Automatic StorageManagement (ASM) installation 

B. an O/S group to own the software inventory 

C. an O/S user to own the Oracle Database installation 

D. an O/S group called dba 

E. a group to own the ASMLIB-provisioned storage 

F. a group to own Automatic-Storage Management (ASM) Filter Driver-provisioned storage 

Answer: C,D 


Q46. Which three statements are true about Oracle Clusterware 12c Flex Cluster architecture? 

A. Each leaf node must be connected to storage shared across all cluster nodes. 

B. Hub nodes require direct access to the voting disks. 

C. Each leaf node must be connected to storage shared across all leaf nodes. 

D. Each hub node must be connected to storage shared across all hub nodes. 

E. Hub nodes require direct access to the OCR file. 

F. Leaf nodes require direct access to the voting disks. 

Answer: B,C,F 


Q47. Which two statements are true concerning Oracle 12c Clusterware-managed application VIPs? 

A. If an application sends messages to be displayed and sets the DISPLAY variable, then an application VIP isrequired. 

B. An application VIP is created on the default network by the appvipcfg utility. 

C. An application VIP is created on the interconnect network by the crsctl utility. 

D. An application VIP can be created with the crsctl utility. 

E. Application VIPs do not fail over to surviving cluster nodes when the node hosting the VIP fails. 

Answer: C,E 


Q48. Which two utilities support the “what-if” command evaluation? 

A. asmcmd 

B. ocrconfig 

C. oifcfg 

D. crsctl 

E. srvctl 

Answer: D,E 


Q49. Which three statements are true about Global Resource Management in an Oracle 12c RAC database? 

A. Lazy remastering occurs when an instance shuts with SHUTDOWN IMMEDIATE. 

B. Object remastering causes all blocks in any instances’ buffer cache from the same object to be mastered inthe Global Resource Directory (GRD). 

C. When a database instance fails, then some global resource masters lost from the failing instance areremastered among the surviving instances. 

D. Lazy remastering instances occurs when an instance shuts with SHUTDOWN TRANSACTIONAL. 

E. Global Enqueue resources are recovered after Global Cache Resources after an instance failure. 

Answer: A,C,D 


Q50. PROD1, PROD2 and PROD3 are three active instances of the PROD database. 

Examine these commands executed on PROD1: 

SQL > ALTER SYSTEM SET PARALLEL_MIN_SERVERS=200 SCOPE=MEMORY sid=’*’; SQL > ALTER SYSTEM SET PARALLEL_MIN_SERVERS=100 SCOPE=MEMORY sid=’PROD1’; 

Which statement is true? 

A. PARALLEL_MIN_SERVERS will be 200 for all instances of PROD. 

B. PARALLEL_MIN_SERVERS will be 100 for all instances of PROD. 

C. The second statement returns an error because this parameter must be identical for all isntances. 

D. PARALLEL_MIN_SERVERS will be 200 for PROD2 and PROD3 and 100 for PROD1. 

Answer: