Our pass rate is high to 98.9% and the similarity percentage between our 1Z0-068 study guide and real exam is 90% based on our seven-year educating experience. Do you want achievements in the Oracle 1Z0-068 exam in just one try? I am currently studying for the Oracle 1Z0-068 exam. Latest Oracle 1Z0-068 Test exam practice questions and answers, Try Oracle 1Z0-068 Brain Dumps First.

Q31. Which three statements are true about ASM Cloud File System (ACFS) replication? 

A. ACFS auditing information is replicated from the primary file system to the standby file system. 

B. One site of an ACFS replication configuration can be host both primary and standby file systems. 

C. Replication is automatically terminated if the primaries file system has less than 2GB free space. 

D. Standby redo log files are required on the standby site for synchronous redo transport. 

E. The privilege SYSREPL has been introduced for ACFS replication. 

Answer: B,C,D 

Explanation: 

A site can host both primary and standby file systems. 

If the primary file system has less than 2 GB available free disk space, Oracle ACFS attempts to automatically terminate replication on the primary file system. Reference: https://docs.oracle.com/database/121/OSTMG/GUID-8522E0B6-BE6E-4BE3-B7C7-

5EA2ED4A602C.htm#OSTMG34600 

https://docs.oracle.com/cd/B19306_01/server.102/b14239/log_transport.htm#i1280979 


Q32. Which two statements are true regarding the configuration of ASM disk groups when installing Oracle Grid Infrastructure 12c? 

A. The installer permits the creation of a disk group for use by the voting disks and OCR file. 

B. If no ASM disk groups are specified during installation, then ASM instances are not started after theinstallation completes on any cluster node. 

C. The installer permits the creation of a disk group to be used for the Recovery Area for the ASM instance. 

D. If ASM disk groups are configured for the Clusterware files, then ASM must be used for all databases onthe cluster. 

E. ASM disk groups used for voting files and OCR files require a quorum failgroup. 

Answer: A,B 


Q33. Which statement is true concerning the installation of an Oracle Grid Infrastructure 12c patchset and its status during the installation? 

A. Some grid infrastructure patchsets may not be installed in a rolling fashion. 

B. They can be applied in-place. 

C. When performing rolling patches, crsctl query crs softwareversion always displays the lowest version of thesoftware running anywhere in the cluster 

D. When performing rolling patches, the VIPs for the node being patched are relocated to another node. 

Answer:


Q34. Which statement is true concerning the installation of an Oracle Grid Infrastructure 12c patchset and its status during the installation? 

A. Some grid infrastructure patchsets may not be installed in a rolling fashion. 

B. They can be applied in-place. 

C. When performing rolling patches, crsctl query crs softwareversion always displays the lowest version of thesoftware running anywhere in the cluster 

D. When performing rolling patches, the VIPs for the node being patched are relocated to another node. 

Answer:


Q35. Which three statements are true about the services created when the DBCA is used to create a RAC database? 

A. They can be policy managed for a multitenant database. 

B. Singleton services are not permitted for multitenant databases. 

C. A server-pool must be created with SRVCTL before creating a policy-managed RAC database that usesthat server-pool for a service. 

D. Policy-managed services specified for a database allow the creation of a new server pool using DBCA. 

E. They can be administrator managed for a multitenant database. 

Answer: A,C,D 


Q36. You just added an ASM disk to the DATA diskgroup. Which two can be used to monitor the rebalancing? 

A. ams_cmd lsop 

B. v$asm_disk 

C. v$asm_operation 

D. v$asm_diskgroup 

E. v$session_longops 

F. amscmd lsdg 

Answer: B,D 


Q37. Which two statements are true about Flex ASM in a Flex Cluster? 

A. Oracle databases from releases older than 12c cannot use Flex ASM. 

B. ASFS may only be configured on a hub node running an ASM instance. 

C. Instances of ASM-based databases on hosts that have no ASM instance running, require Flex ASM. 

D. Flex ASM requires that I/Os requests be sent through an ASM Proxy Instance, regardless of database andASM instance placement in a cluster. 

E. Hub nodes with connections from multiple leaf nodes must run an ASM instance. 

Answer: A,E 


Q38. You plan to create a three-instance RAC database stored in ASM, with its data files in the DATA disk group. Identify three supported storage solutions for the Fast Recovery Area (FRA). 

A. a shared nothing file system accessed directly by the database instances 

B. a cluster file system 

C. a shared NFS file system 

D. the DATA disk group 

E. a local file system with the same path name on each cluster node 

Answer: B,D,E 


Q39. Which two statements are true concerning ASM diskgroups using disks with a 4k sector size? 

A. Their COMPATIBLE.ASM attributes must be set to 12.1 or higher. 

B. Their COMPATIBLE.ASM attributes must be set to 11.2 or higher. 

C. Performance of ACFS is improved by using these diskgroups. 

D. Their COMPATIBLE.RDBMS attributes must beset to 11.2 or higher. 

E. Their sector size attributes can be changed using the ALTER DISKGROUP command. 

Answer: B,D 


Q40. Which three statements are true about ASM Cloud File System (ACFS) auditing? 

A. Audit information gathered by each cluster node can be consolidated into the unified ACFS audit trail. 

B. acfsutil audit archive must be used to archive audit files that are larger than 10MB. 

C. acfsutil audit init must be run by a system administrator. 

D. acfsutil audit purge can be run by an audit manager. 

E. acfsutil audit read marks audit files to indicate that it is safe to purge them. 

Answer: B,C,D