Act now and download your Oracle 1Z0-068 test today! Do not waste time for the worthless Oracle 1Z0-068 tutorials. Download Most recent Oracle Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure Administration exam with real questions and answers and begin to learn Oracle 1Z0-068 with a classic professional.

Q21. Examine this query and output: 

SQL> select order_flag, cache_size, session_flag, keep_value, 

2 from user_sequences where sequence_name = ‘SEQ1’; 

O CACHE_SIZE S K 

-- ---------------- -- -Y 10 N N 

Performance analysis revealed severe SQ enqueue contention on the SEQ1 sequence. 

The SEQ1 sequence is incremented from all instances equally and is frequently used. 

Which two statements should you execute to reduce SQ enqueue contention? 

A. alter sequence seq1 cache 10000; 

B. alter sequence seq1 order; 

C. alter sequence seq1 noorder; 

D. exec sys.dbms_shared_pool.keep (‘SEQ1’, ‘Q’) 

E. alter sequence seq1 keep; 

Answer: A,D 


Q22. PROD1, PROD2 and PROD3 are three instances that have multitenant container database PROD open. PROD contains multiple PDBs. 

Examine these successful commands: 

$ srvctl add service –db PROD –pdb PRDPDB1 –service SRVPDB1 $ srvctl start service –db PROD –service SRVPDB1 

Which statement is true about the srvctl start service command? 

A. It opens the PRDPDB1 PDB if not already opened. 

B. It can open the PRDPDB1 PDB only if it is policy managed. 

C. It can open the PRDPDB1 PDB automatically. 

D. It can open the PRDPDB1 PDB only if it is manually managed. 

Answer:


Q23. Examine this command executed on the first node of a three-node cluster: 

# <GRID_INFRASTRUCTURE_ORACLE_HOME>/OPatch/opatchauto apply 18139660 

Which two tasks does this command perform? 

A. It applies a patch to the Grid Infrastructure only on the first cluster mode. 

B. It applies a patch to the Grid Infrastructure on all cluster nodes. 

C. It applies a patch to all database ORACLE_HOMEs, with the same release as the Grid Infrastructure, onlyon the first cluster node. 

D. It applies a patch to all database ORACLE_HOMEs, with the same release as the Grid Infrastructure, on allcluster nodes. 

E. It applies a patch to all database ORACLE_HOMEs of any version on the first cluster node. 

F. It applies a patch to all database ORACLE_HOMEs of any version on all cluster nodes. 

Answer: D,F 


Q24. You plan to apply a patchset to a RAC database running on a two-node cluster. 

The cluster has this configuration: Grid infrastructure release 12.1.0.1.0 RAC database release 12.1.0.1.0 

All software installed on local file systems 

The database is deployed on ASM disk groups. 

Examine this list of possible tasks: 

Apply the patchset to Grid Infrastructure by installing it in a new location. Stop all database instances. 

Apply the database patchset in a new location. 

Apply the database patchset on top of the existing ORACLE_HOME. 

Start only one database instance in upgrade mode and run the upgrade script. 

Start all database instances in upgrade mode and run the upgrade script. 

Start all database instances and run the upgrade script. Start all database isntances. 

Identify the required tasks in the correct order to apply the patchset with the least amount of down time. 

A. 1, 3, 2, 5 and 8 B. 3, 2, 5 and 8 

B. 1, 2, 3, 5 and 8 

C. 3, 2, 6 and 8 

D. 3, 2, 5, 2 and 8 

Answer:


Q25. Which three statements are true about Quality of Service Management (QoS)? 

A. A server-pool can be managed by QoS even if it does have database instances running on nay server inthe pool. 

B. It can manage database services only if they are defined as UNIFORM services. 

C. It requires Oracle Grid Infrastructure for a Cluster to be installed and Clusterware to be running. 

D. It supports multiple databases assigned to the same server pool. 

E. Databases managed by QoS can be administrator managed or policy managed. 

Answer: C,D,E 


Q26. You administer a six-instance, policy-managed, multitenant RAC database CDB1 with three PDBs: PDB_1, PDB_2 and PDB_3. 

Server pool prod_pool has a cardinality of three and all six hosts of the cluster app. 

Examine these commands executed on HOST01: 

$ srvctl add service –db CDB1 –pdb PDB_1 service AR –serverpool prod_pool –cardinality singleton $ srvctl start service –db CDB1 –service AR 

Which two statements are true regarding the AR service? 

A. AR runs as a singleton service in the server pool prod_pool and the AR service is available in each of theCDB1 instances. 

B. AR is available on any one available CDB1 instance in prod_pool at any one time. 

C. AR can fail over to any one of the available CDB1 instances. 

D. AR is available only on the CDB1 instance on HOST01. 

E. AR can fail over to any other available CDB1 instance in prod_pool. 

Answer: C,D 


Q27. Which three statements are true concerning policy-based cluster management in Oracle 12c Clusterware? 

A. Server Pools must be managed with the crsctl utility for servers hosting an application or otheradministrator-defined high-availability resource. 

B. All servers in a new cluster installation belong to the generic server pool. 

C. The server pool contains servers that host administrator-defined high availability resources. 

D. Server pools must be managed with the srvctl utility for servers hosting a database. 

E. All servers in a new cluster installation belong to the free server pool. 

Answer: B,D,E 


Q28. Which four statements are true concerning the upgrading of Oracle Grid Infrastructure 12c? 

A. The ORACLE_HOME environment variable must be set to the Grid Infrastructure home directory in theinstallation owner’s environment. 

B. The upgrade must be done in-place. 

C. The upgrade must be done out of place. 

D. Upgrade validation may be done using the Oracle Universal Installer which in turn invokes the built-incluster verification utility. 

E. The cluster verification utility cluvfy.sh can verify that the cluster is ready for an upgrade. 

F. The ORACLE_SID environment variable must be set to the SID of the ASM instance in the installationowner’s environment. 

G. The cluster verification utility cluvfy.sh can generate fixup scripts to run on all nodes of the cluster. 

Answer: A,B,F,G 


Q29. Which two statements are true about ASM default templates? 

A. Default data file templates are only created by ASM when a normal redundancy disk group is created. 

B. Default template settings for redundancy depends on the disk group redundancy. 

C. Default templates for a disk group can be modified. 

D. Default template setting for striping depends on disk group redundancy. 

E. Templates may be shared across disk groups. 

Answer: A,B 

Explanation: 

Default template settings depend on the disk group type. The default template for data files for a normal redundancy. 

Reference: 

http://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e18951/asmfiles.htm#OSTMG139 


Q30. Which three statements are true about the Global Enqueue Service and Global Enqueue Service (GES) Resources in Oracle 12c RAC? 

A. The mastering instance for a GES resource is never the same as the instance that owns the enqueue inexclusive mode. 

B. The LMD0 runs only on the instance that masters all GES resources. 

C. When a GES resource is dequeued, converters if any exist for that resource, are processed before anywaiter for that resource. 

D. The LMD0 process on the requesting instance communicates with the LMD0 process on the masteringinstance if they are not the same instance. 

E. The mastering instance for a GES resource is never the same as the instance that owns an enqueue inshared mode. 

F. An LMD0 process runs on all instances. 

G. The foreground process on the requesting instance communicates with the LMD0 process on themastering instance if they are not the same instance. 

Answer: A,F,G