Examcollection offers free demo for cisco 100 105 exam. "Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1 v3.0)", also known as ccent ccna icnd1 100 105 pdf exam, is a Cisco Certification. This set of posts, Passing the Cisco 100 105 icnd1 pdf exam, will help you answer those questions. The 100 105 icnd1 v3 0 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real exam. 100% real Cisco icnd 100 105 exams and revised by experts!

Q1. - (Topic 2) 

Which address type does a switch use to make selective forwarding decisions? 

A. Source IP address 

B. Destination IP address 

C. Source and destination IP address 

D. Source MAC address 

E. Destination MAC address 

Answer:

Explanation: 

Switches analyze the destination MAC to make its forwarding decision since it is a layer 2 device. Routers use the destination IP address to make forwarding decisions. 


Q2. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

Why are two OSPF designated routers identified on Core-Router? 

A. Core-Router is connected to more than one multi-access network. 

B. The router at 208.149.23.130 is a secondary DR in case the primary fails. 

C. Two router IDs have the same OSPF priority and are therefore tied for DR election 

D. The DR election is still underway and there are two contenders for the role. 

Answer:

Explanation: 

OSPF elects one DR per multi-access network. In the exhibit there are two DR so there must have more than one multi-access network. 


Q3. - (Topic 3) 

Which characteristics are representative of a link-state routing protocol? (Choose three.) 

A. provides common view of entire topology 

B. exchanges routing tables with neighbors C. calculates shortest path 

D. utilizes event-triggered updates 

E. utilizes frequent periodic updates 

Answer: A,C,D 

Explanation: 

Each of routers running link-state routing protocol learns paths to all the destinations in its 

“area” so we can say although it is a bit unclear. 

Link-state routing protocols generate routing updates only (not the whole routing table) 

when a change occurs in the network topology so 

Link-state routing protocol like OSPF uses Dijkstra algorithm to calculate the shortest path -> . 

Unlike Distance vector routing protocol (which utilizes frequent periodic updates), link-state 

routing protocol utilizes event-triggered updates (only sends update when a change occurs) 

-> 


Q4. - (Topic 5) 

Refer to the exhibit. 

For security reasons, information about RTA, including platform and IP addresses, should not be accessible from the Internet. This information should, however, be accessible to devices on the internal networks of RTA. 

Which command or series of commands will accomplish these objectives? 

A. RTA(config)#no cdp run 

B. RTA(config)#no cdp enable 

C. RTA(config)#interface s0/0 RTA(config-if)#no cdp run 

D. RTA(config)#interface s0/0 RTA(config-if)#no cdp enable 

Answer:

Explanation: 

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk962/technologies_tech_note09186a00801aa000.shtml# topicenab 

When CDP is enabled globally using the cdp run command, it is enabled by default on all supported interfaces (except for Frame Relay multipoint subinterfaces) to send and receive CDP information. You can disable CDP on an interface that supports CDP with the no cdp enable command. 

Router#show cdp neighbors 

Capability Codes: R - Router, T - Trans Bridge, B - Source Route Bridge S - Switch, H - Host, I - IGMP, r – Repeater 

Router# On this router, CDP is enabled on Serial 1 and Ethernet 0 interfaces. Disable CDP on the Serial 1 interface and verify if the neighbor device is discovered on the serial 1 interface, as this output shows: Router#configure terminal Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z. Router(config)#interface s1 Router(config-if)#no cdp enable Router(config-if)# Z Router#4w5D. %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by console 


Q5. - (Topic 7) 

Which routing protocol has the smallest default administrative distance? 

A. IBGP 

B. OSPF 

C. IS-IS 

D. EIGRP 

E. RIP 

Answer:

Explanation: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/border-gateway-protocol-bgp/15986-admin-distance.html Default Distance Value TableThis table lists the administrative distance default values of the protocols that Cisco supports: 

Route Source Default Distance Values 

Connected interface 0 Static route 1 Enhanced Interior Gateway Routing Protocol (EIGRP) summary route 5 External Border Gateway Protocol (BGP) 20 Internal EIGRP 90 IGRP 100 OSPF 110 Intermediate System-to-Intermediate System (IS-IS) 115 Routing Information Protocol (RIP) 120 Exterior Gateway Protocol (EGP) 140 On Demand Routing (ODR) 160 External EIGRP 170 Internal BGP 200 Unknown* 


Q6. - (Topic 7) 

When enabled, which feature prevents routing protocols from sending hello messages on an interface'? 

A. virtual links 

B. passive-interface 

C. directed neighbors 

D. OSPF areas 

Answer:

Explanation: You can use the passive-interface command in order to control the advertisement of routing information. The command enables the suppression of routing updates over some interfaces while it allows updates to be exchanged normally over other interfaces. With most routing protocols, the passive-interface command restricts outgoing advertisements only. But, when used with Enhanced Interior Gateway Routing Protocol (EIGRP), the effect is slightly different. This document demonstrates that use of the passive-interface command in EIGRP suppresses the exchange of hello packets between two routers, which results in the loss of their neighbor relationship. This stops not only routing updates from being advertised, but it also suppresses incoming routing updates. This document also discusses the configuration required in order to allow the suppression of outgoing routing updates, while it also allows incoming routing updates to be learned normally from the neighbor. 


Q7. - (Topic 7) 

What is one requirement for interfaces to run IPv6? 

A. An IPv6 address must be configured on the interface. 

B. An IPv4 address must be configured. 

C. Stateless autoconfiguration must be enabled after enabling IPv6 on the interface. 

D. IPv6 must be enabled with the ipv6 enable command in global configuration mode. 

Answer:

Explanation: To use IPv6 on your router, you must, at a minimum, enable the protocol and assign IPv6 addresses to your interfaces. 


Q8. - (Topic 5) 

Refer to the exhibit. 

The DHCP settings have recently been changed on the DHCP server and the client is no longer able to reach network resources. What should be done to correct this situation? 

A. Verify that the DNS server address is correct in the DHCP pool. 

B. Ping the default gateway to populate the ARP cache. 

C. Use the tracert command on the DHCP client to first determine where the problem is located. 

D. Clear all DHCP leases on the router to prevent address conflicts. 

E. Issue the ipconfig command with the /release and /renew options in a command window. 

Answer:

Explanation: 

A PC will retain its DHCP assigned IP address until the lease time expires, which often times is 24 hours or more. When changes are made to the DHCP server, the client should issue the ipconfig/release and then ipconfig/renew commands to obtain a new IP address lease. 


Q9. - (Topic 5) 

Refer to the exhibit. 

The two connected ports on the switch are not turning orange or green. What would be the most effective steps to troubleshoot this physical layer problem? (Choose three.) 

A. Ensure that the Ethernet encapsulations match on the interconnected router and switch ports. 

B. Ensure that cables A and B are straight-through cables. 

C. Ensure cable A is plugged into a trunk port. 

D. Ensure the switch has power. 

E. Reboot all of the devices. 

F. Reseat all cables. 

Answer: B,D,F 

Explanation: 

The ports on the switch are not up indicating it is a layer 1 (physical) problem so we should check cable type, power and how they are plugged in. 


Q10. - (Topic 7) 

Refer to the exhibit. 

Which statement describes the effect of this configuration? 

A. The VLAN 10 VTP configuration is displayed. 

B. VLAN 10 spanning-tree output is displayed. 

C. The VLAN 10 configuration is saved when the router exits VLAN configuration mode. 

D. VLAN 10 is added to the VLAN database. 

Answer: