Our Cisco 100-105 exam demos include two versions: Pdf(printable version) as well as Test Engine(software version). They are really convenient as well as helpful for you to make complete preparation for the 100-105 true exam. Our Pdf or even Testing engine preparation materials associated with Cisco Cisco certification exam contain everything thats precise and logical that you simply need from the exam. You can freely download the particular Pdf files and test engine in your PC after obtain. Make complete use of the particular comprehensive Cisco Cisco practice questions which are tested by our certified professionals before publishing as well as pass your 100-105 exam effectively at initial attempt.

2017 Apr 100-105 free practice test

Q11. - (Topic 3) 

What is the subnet address of 172.16.159.159/22? 

A. 172.16.0.0 

B. 172.16.128.0 

C. 172.16.156.0 

D. 172.16.159.0 

E. 172.16.159.128 

F. 172.16.192.0 

Answer:

Explanation: 

Converting to binary format it comes to 11111111.11111111.11111100.00000000 or 

255.255.252.0 Starting with 172.16.0.0 and having increment of 4 we get. 


Q12. - (Topic 1) 

What are two common TCP applications? (Choose two.) 

A. TFTP 

B. SMTP 

C. SNMP 

D. FTP 

E. DNS 

Answer: B,D 

Explanation: 

SMTP uses TCP port 25, while FTP uses TCP ports 20 and 21. 

Reference: http://pentestlab.wordpress.com/2012/03/05/common-tcpip-ports/ 


Q13. - (Topic 3) 

Scenario 

Refer to the topology. Your company has decided to connect the main office with three other remote branch offices using point-to-point serial links. 

You are required to troubleshoot and resolve OSPF neighbor adjacency issues between the main office and the routers located in the remote branch offices. 

An OSPF neighbor adjacency is not formed between R3 in the main office and R5 in the Branch2 office. What is causing the problem? 

A. There is an area ID mismatch. 

B. There is a PPP authentication issue; a password mismatch. 

C. There is an OSPF hello and dead interval mismatch. 

D. There is a missing network command in the OSPF process on R5. 

Answer:

Explanation: 

The “show ip ospf interface command on R3 and R5 shows that the hello and dead intervals do not match. They are 50 and 200 on R3 and 10 and 40 on R5. 

Topic 4, Infrastructure Services 


Q14. - (Topic 3) 

OSPF is configured using default classful addressing. With all routers and interfaces operational, how many networks will be in the routing table of R1 that are indicated to be learned by OSPF? 

A. 2 

B. 3 

C. 4 

D. 5 

E. 6 

F. 7 

Answer:

Explanation: 

Although OSPF is configured using default classful addressing but OSPF is a link-state routing protocol so it will always send the subnet mask of each network in their advertised routes. Therefore R1 will learn the the complete subnets. Four networks list below will be in the routing table of R1:+ 172.16.2.64/30+ 172.16.2.228/30+ 172.16.2.232/30+ 172.16.3.0/24 Note: Other networks will be learned as “Directly connected” networks (marked with letter “C”) 


Q15. - (Topic 3) 

What is the purpose of assigning an IP address to a switch? 

A. provides local hosts with a default gateway address 

B. allows remote management of the switch 

C. allows the switch to respond to ARP requests between two hosts 

D. ensures that hosts on the same LAN can communicate with each other 

Answer:

Explanation: 

A switch is a layer 2 device and doesn’t use network layer for packet forwarding. The IP 

address may be used only for administrative purposes such as Telnet access or for network management purposes. 


Up to the immediate present 100-105 exam topics:

Q16. - (Topic 1) 

Refer to the exhibit. 

The output is from a router in a large enterprise. From the output, determine the role of the router. 

A. A Core router. 

B. The HQ Internet gateway router. 

C. The WAN router at the central site. 

D. Remote stub router at a remote site. 

Answer:

Explanation: 

Since the routing table shows only a single default route using the single interface serial 0/0, we know that this is most likely a remote stub site with a single connection to the rest of the network. All the other answer options would mean that this router would have more connections, and would contain more routes. 


Q17. - (Topic 3) 

What OSPF command, when configured, will include all interfaces into area 0? 

A. network 0.0.0.0 255.255.255.255 area 0 

B. network 0.0.0.0 0.0.0.0 area 0 

C. network 255.255.255.255 0.0.0.0 area 0 

D. network all-interfaces area 0 

Answer:

Explanation: 

Example 3-1 displays OSPF with a process ID of 1 and places all interfaces configured with an IP address in area 0. The network command.network 0.0.0.0 255.255.255.255 area 0.dictates that you do not care (255.255.255.255) what the IP address is, but if an IP address is enabled on any interface, place it in area 0. 

Example 3-1.Configuring OSPF in a Single Area 

router ospf 1 network 0.0.0.0 255.255.255.255 area 0 

Reference: http://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=26919&seqNum=3 


Q18. - (Topic 3) 

Refer to the graphic. 

R1 is unable to establish an OSPF neighbor relationship with R3. What are possible reasons for this problem? (Choose two.) 

A. All of the routers need to be configured for backbone Area 1. 

B. R1 and R2 are the DR and BDR, so OSPF will not establish neighbor adjacency with R3. 

C. A static route has been configured from R1 to R3 and prevents the neighbor adjacency from being established. 

D. The hello and dead interval timers are not set to the same values on R1 and R3. 

E. EIGRP is also configured on these routers with a lower administrative distance. 

F. R1 and R3 are configured in different areas. 

Answer: D,F 

Explanation: 

This question is to examine the conditions for OSPF to create neighborhood. 

So as to make the two routers become neighbors, each router must be matched with the 

following items: 

1.

 The area ID and its types; 

2.

 Hello and failure time interval timer; 

3.

 OSPF Password (Optional); 


Q19. - (Topic 5) 

Why would a network administrator configure port security on a switch? 

A. to prevent unauthorized Telnet access to a switch port 

B. to prevent unauthorized hosts from accessing the LAN 

C. to limit the number of Layer 2 broadcasts on a particular switch port 

D. block unauthorized access to the switch management interfaces 

Answer:

Explanation: 

You can use the port security feature to restrict input to an interface by limiting and identifying MAC addresses of the stations allowed to access the port. When you assign secure MAC addresses to a secure port, the port does not forward packets with source addresses outside the group of defined addresses. If you limit the number of secure MAC addresses to one and assign a single secure MAC address, the workstation attached to that port is assured the full bandwidth of the port. If a port is configured as a secure port and the maximum number of secure MAC addresses is reached, when the MAC address of a station attempting to access the port is different from any of the identified secure MAC addresses, a security violation occurs. Also, if a station with a secure MAC address configured or learned on one secure port attempts to access another secure port, a violation is flagged. 


Q20. - (Topic 3) 

Which statements are TRUE regarding Internet Protocol version 6 (IPv6) addresses? (Choose three.) 

A. An IPv6 address is divided into eight 16-bit groups. 

B. A double colon (::) can only be used once in a single IPv6 address. 

C. IPv6 addresses are 196 bits in length. 

D. Leading zeros cannot be omitted in an IPv6 address. 

E. Groups with a value of 0 can be represented with a single 0 in IPv6 address. 

Answer: A,B,E 

Explanation: 

IPv6 addresses are divided into eight 16-bit groups, a double colon (::) can only be used 

once in an IPv6 address, and groups with a value of 0 can be represented with a single 0 in 

an IPv6 address. 

The following statements are also true regarding IPv6 address: 

IPv6 addresses are 128 bits in length. 

Eight 16-bit groups are divided by a colon (:). 

Multiple groups of 16-bit 0s can be represented with double colon (::). 

Double colons (::) represent only 0s. 

Leading zeros can be omitted in an IPv6 address. 

The option stating that IPv6 addresses are 196 bits in length is incorrect. IPv6 addresses 

are 128 bits in length. 

The option stating that leading zeros cannot be omitted in an IPv6 address is incorrect. 

Leading zeros can be omitted in an IPv6 address.